Zelfvertrouwen Verbeteren

5 tips bij het kiezen van een stage

Deel artikel

Voor veel mensen is het vinden van hun ideale stage een lastige opgave. Er zijn zoveel mogelijkheden en je wilt er natuurlijk wel met plezier naartoe gaan. Daarom hebben wij een lijst opgesteld met vijf tips om jou te helpen bij het vinden van jouw ideale stage! 

  1. Weet wat je zelf wilt

Ga eerst bij jezelf na wat je precies wilt van een stage. Kijk hierbij vooral naar:  hoe ver ben ik bereid te reizen, voor hoe lang wil ik stage lopen, hoeveel dagen in de week kan ik vrij maken, etc.? 

  1. Ontdek wat er allemaal is

Zodra je bij jezelf georiënteerd hebt wat je ongeveer wilt van een stage kun je gaan kijken naar wat voor soort stages er allemaal zijn. Door verschillende stages te bekijken krijg je meer inzicht in wat wel en wat niet bij je past.

  1. Praat met mensen om je heen voor tips

Een van de belangrijkste tips van allemaal is om met mensen om je heen in gesprek te gaan. Vraag hen bijvoorbeeld naar hun eigen ervaringen en wat zij wel en niet fijn vonden. Probeer deze ervaringen zelf mee te nemen in je zoektocht. 

  1. Houd een brede blik

Een stage heeft natuurlijk als grootste doel het verbreden van je horizon. Zoek daarom niet alleen naar stages binnen je eigen studie, maar probeer ook naar andere sectoren te kijken die je interesse wekken. 

  1. Houd de vacatures in de gaten

Zodra je over de bovenstaande tips hebt nagedacht is het van belang om op de hoogte te blijven van het aanbod van stages. Neem een kijkje op de website van Integrand voor een uitgebreide vacaturebank. Zo biedt Integrand stages aan in het heel Nederland. Zoek jij bijvoorbeeld een stage in Utrecht? Dat kan! Filter eens op stage in de omgeving van Utrecht en bekijk wel stage goed bij jou past.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer