Zelfvertrouwen Verbeteren

Afvallen door koolhydraatarm eten en beter in je vel zitten

Deel artikel

Veel mensen willen gezond leven en doen daar dan ook veel voor. Uren in de sportschool zweten om er wat vet af te krijgen. Dat kan even lekker zijn, maar wat als het makkelijker kan? Niet meer naar de sportschool heen en weer te hoeven, ook niet minder eten, alleen maar anders eten. Ben je benieuwd hoe dat kan? Lees dan snel verder, want dat ga ik je in deze blog vertellen.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Voor de duidelijkheid, ik heb het hier nu niet over een gek dieet waarbij je geen suiker meer mag en alleen maar groentesapjes. We gaan het hebben over een koolhydraatarm dieet. Je lichaam heeft koolhydraten nodig, want die zorgen ervoor dat je energie krijgt. Dus ga ze hoe dan ook niet ontlopen. Het is niet goed om een voedingsstof geheel te vermijden. Blijf koolhydraten eten, het is een onderdeel van je brandstof. De truc zit hem in hoeveel je ervan naar binnenkrijgt en wat voor soort koolhydraten je eet. Je kunt beter geen snelle (enkelvoudige) koolhydraten eten, deze zitten in witte producten zoals brood, pasta en suiker(rijke producten), maar kies voor langzame (complexe) koolhydraten die je vindt in volkoren producten bijvoorbeeld.

Hoe werken koolhydraten?

Hierin speelt tijd een rol. De tijd hoe lang koolhydraten nodig hebben om af te breken is erg belangrijk. Zo heb je enkelvoudige koolhydraten die snel worden afgebroken en meervoudige koolhydraten die er een stuk langer over doen om zich af te breken. Bij enkelvoudige koolhydraten komt er snel veel energie in je lichaam, ook al heb je dat meestal niet in één keer nodig. Wat je lichaam dan doet, is die energie opslaan en zo wordt het vet. Bij meervoudige koolhydraten duurt het langer en zal het zich dus niet snel omzetten in vet. De energie wordt hier langzaam verdeeld over je lichaam en je kunt langer gebruik maken van de energie. Als je veel sport kun je wel weer snelle koolhydraten eten, omdat je dan ook snel veel energie nodig hebt.

Veel verschillende soorten snoep, chips, chocolade en frisdranken bevatten niet alleen veel koolhydraten, maar ook enkelvoudige koolhydraten. Daar moet je dus op gaan letten, dat je niet te veel enkelvoudige koolhydraten naar binnen krijgt. Het liefst meervoudige koolhydraten, zodat je natuurlijk wel je energie behoudt. En misschien hou je dan toch nog wat energie over om even langs de sportschool te gaan.

Voeding en sporten is de ideale combi voor meer zelfvertrouwen Wil je meer zelfvertrouwen over je lichaam? Dan is het wellicht toch een idee om naar de sportschool te gaan. Of je lichaam nu veranderd of niet, je zult je meteen een stuk zelfverzekerder voelen doordat je je goed over je zelf voelt als je sport. Sporten zorgt er namelijk voor dat je hersenen stofjes aanmaken waardoor je je goed voelt. Als je daarnaast ook nog eens wat vet kwijtraakt en strakker in je vel komt te zitten is dat helemaal goed voor je zelfvertrouwen natuurlijk! Wanneer je graag een persoonlijk trainingsschema wilt dan kun je dat vaak gratis online vinden of laten samenstellen op jouw doelen en wensen. De ene persoon wil graag krachttraining en de andere liever een combinatie van krachttraining en cardio. Zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden wat betreft een trainingsschema dus er is er altijd wel een voor jou te vinden!

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer