Zelfvertrouwen Verbeteren

Drie stappen die ervoor zorgen jij meer zelfvertrouwen krijgt

Deel artikel

Zelfvertrouwen is ontzettend belangrijk en er zijn veel stappen die je kan ondernemen om jouw zelfvertrouwen te verbeteren. In dit artikel gaan we het over drie stappen hebben die jou kunnen helpen met het verbeteren van je zelfvertrouwen.

Hoe zie je er uit?

Hoe je er uit ziet en hoe je zelf vindt dat je er uit ziet heeft direct impact op je zelfvertrouwen. Kijk jij in de spiegel en denk je: “Dat had wel anders gekund.”. Dan ga je zelf al niet fijn de deur uit. Maar hoe kan je hier dan direct verandering in brengen? Zorg dat je fris en fruitig bent! Gedoucht, geschoren en een heerlijk geurtje op. Maak een afspraak bij een goede barber en laat je haar knippen in een stijl die bij jou past. Daarnaast zorg je dat je mooie gestreken kleren aan hebt waarin jij je goed voelt. Als laatste hebben we nog een stap die niet direct profijt oplevert maar wat tijd nodig heeft. Doe regelmatig aan sport en eet gezond! Je gaat dit zien aan je opstuur, spiermassa en huid. Als je hier allemaal bewust mee bezig bent zul jij je snel al een stuk zelfverzekerder voelen.

Complimenteren

Dit gaat misschien wat raar klinken maar anderen complimenteren kan jouw zelfvertrouwen verbeteren. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste voelt het goed om iemand anders goed te laten voelen. Op die manier creëer je een positieve sfeer, die is aanstekelijk dus iedereen wordt er vrolijker van. Daarnaast kan je ook sneller de bal terug verwachten. Als jij complimenten uitdeelt zijn anderen sneller geneigd om jou ook een compliment te geven. Een ding waar je waakzaam voor moet zijn is dat je niet hier en daar met complimenten gaat gooien. Zeg alleen iets wat jij echt meent. Het liefst ook nog iets origineels. Denk jij iets in je hoofd zoals: zij heeft haar haren echt heel leuk zitten of hij heeft een mooie kledingstijl… In plaats van dat je het normaal voor je houd, zeg je het nu tegen diegene. Als je dit moeilijk vind om te doen is het ook nog een extra oefening door uit je comfort zone te stappen. Probeer het eens!

Assertiviteit

Assertiviteit is een bepaalde manier van gedrag. In het kort houd het in dat je voor jezelf opkomt, rekening houdend met de gevoelens van anderen. Maar met alle diepere gedachten en psychologie is het een heel breed onderwerp dat eigenlijk altijd verbeterd kan worden. In het geval dat je aan je zelfvertrouwen wil werken zeker! Assertiviteit verbeteren is veel uit je comfort zone stappen, hoe je dat doet is aan jou. Je zou op internet opdrachten of theorie op kunnen zoeken om ermee aan de gang te gaan. Wil je persoonlijke begeleiding, dan is het misschien een goede keuze om een assertiviteitscursus te volgen. Zo maak je in een paar dagen flinke stappen in je assertiviteit waardoor je op de lange termijn je zelfvertrouwen verbetert!

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer