Zelfvertrouwen Verbeteren

Een rijschool beginnen; hoe doe je dat en wat is er voor nodig?

Deel artikel

Mensen helpen om hun rijbewijs te halen is natuurlijk fantastisch. Je ziet je leerlingen groeien en uiteindelijk mogen ze door jouw hulp straks zelfstandig in een auto rijden. Wat een leuk gevoel is dat! Rijinstructeur worden heeft heel veel voordelen en het is een leuk beroep. Elke dag is weer anders en elke leerling is anders. Maar misschien wil je wel heel graag zelf je eigen rijschool beginnen. Wat komt er dan allemaal bij kijken en hoe moet je dat gaan realiseren?

Certificaten halen

Voordat je kan beginnen zelf rond te rijden, moet je natuurlijk wel de juiste kwalificatie hebben. Je moet een diploma op zak hebben om te mogen beginnen. Dat betekent een cursus van ongeveer zes maanden en meerdere examens. De opleiding tot rijinstructeur is vrij breed en je zal alle aspecten meepakken voordat je je examen doet. Het eindexamen bestaat uit het lesgeven aan een echte kandidaat die voor zijn of haar rijbewijs aan het lessen is. Met je certificaat op zak kan je aan de slag bij een rijschool of kan je je eigen rijschool beginnen.

De regio waar je wil gaan rijden

De stad uitkiezen waar je woont, lijkt een makkelijke optie, maar dat is niet altijd zo. Grote steden hebben namelijk veel last van concurrentie. Er zijn wel meerdere rijscholen actief. Ze hanteren vaak ook lage tarieven om toch zoveel mogelijk klanten te trekken. Daardoor kom je er als beginnende rijschool soms lastig tussen. Kijk naar een gebied vlakbij waar het aanbod nog niet zo groot is en richt je eerst daar op.

Investeer in een goede lesauto

Als je je eigen rijschool beginnen, is de auto je kantoor, klaslokaal en vervoermiddel. Het aanschaffen van een goede lesauto is dus belangrijk. Ook voor de kosten die je gaat maken aan wegenbelasting, benzine en eventuele schade is het verstandig om goed te investeren. Daarnaast kan je een paar euro bij de lesprijs op doen als je een goede lesauto aanschaft. Denk ook aan hoe je zit in de auto. Vooral jij als instructeur moet uren zitten in de auto. Een paar goede stoelen zijn dan geen overbodige luxe.

Ga met je rijschool beginnen

Nu je je eigen rijschool hebt, voel je je de koning te rijk. Toch komen er bij een eigen bedrijf meerdere aspecten om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan administratie, marketing en planningen. Je moet vooral doen waar jij in bent. Het autorijden en lesgeven dus. De overige taken kan je beter uitbesteden aan andere professionals. Laat de administratie bijvoorbeeld doen door een accountant, de marketing door een pr-manager. Soms is het zelfs nodig om iemand de planningen te laten maken en alle inschrijvingen te laten regelen.

Met een rijschool beginnen kunnen alle taken nog wel eens overweldigend zijn. Zet alles vanaf het begin goed op en je zal daar altijd profijt van hebben. Schakel desnoods de hulp van je partner, familie of vrienden in. Zij zullen je graag zien slagen en willen je vast helpen met de minder leuke klusjes.

Weet je niet waar je moet beginnen? FIRSTT heeft alle informatie voor je klaar staan! 

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer