Zelfvertrouwen Verbeteren

Het dragen van de juiste kleding geeft zelfvertrouwen

Deel artikel

Zakelijk gesprekHeb jij ook wel eens zo’n dag? Zo’n dag dat alles fout loopt. Je wekker gaat niet af, waardoor je te laat wakker wordt… Je springt je bed uit en grist wat kleding uit je kledingkast. Daarna vlucht je de auto in zonder ontbijt te nuttigen in de hoop dat je nog net op tijd op je werk aankomt.

Een lastige klant

Uiteraard begint zo’n dag dan altijd met een lastige klant. Een moeilijk gesprek volgt en het zweet breekt je uit, help denk je! Hoe breng ik dit tot een goed einde? Tja dan kom je er achter dat een goede voorbereiding toch een hoop had gescheeld. Tijdens het gesprek merk je op dat de mouwen van je overhemd aan de korte kant zijn en dat je broek nogal los zit en je een riem bent vergeten. Je wiebelt wat met je voeten en dan zie je ook nog dat je 2 verschillende sokken hebt aangetrokken!

Kleding maakt de man

Als deze constateringen zorgen ervoor dat je onzeker wordt en je gaat je afvragen wat jouw klant nu wel niet van je zou denken. Nu je er zo slordig uitziet zal hij vast de conclusie trekken dat je ook je werk slordig doet. Geen goede indruk dus voor je klant en daarnaast zeker geen fijn gevoel voor jezelf!

Talentvolle zakenmannen leggen hun kleding ’s avonds klaar

Laatst las ik een artikel over talentvolle zakenmannen. Eén van hun sterke kanten was dat zij er altijd modieus en zeer goed gekleed uitzagen! Dit gaf hen zelfvertrouwen waardoor ze zeker en sterk voor de dag konden komen. Deze mannen gaven aan dat zij hun broek en overhemd de avond ervoor al klaar legde zodat ze daar s ’morgens niet meer over na hoefde te denken en zich alvast konden concentreren op belangrijkere zaken. Ook gaven deze doelgerichte mannen aan dat niet hun vrouwen maar zijzelf hun overhemden en broeken aanschafte. Nee, ze gingen niet naar een kledingwinkel maar kochten voornamelijk overhemden online! Hierdoor weten zij precies wat er in de kast hangt en welke kleding zij prettig vinden zitten.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer