Zelfvertrouwen Verbeteren

Hoe maak je een CV?

Deel artikel

Je bent al maanden op zoek naar jouw droombaan. Eindelijk zie je deze langskomen, tijdens jouw zoektocht! Om aangenomen te worden, moet wel een goede eerste indruk maken. Een goed CV vergroot je baankans, doordat dit een van de eerste indrukken is van jouw toekomstige werkgever. Met deze tips maak je zeker een goede indruk!

Maak een creatief CV

Met name grote bedrijven krijgen tientallen CV’s per dag. Natuurlijk wil je tussen die stapel graag opvallen. In dit geval is een creatief CV de oplossing! Je kunt zelf weten hoe je deze maakt. Kies er bijvoorbeeld voor om een leuke inhaker te gebruiken. Ga je solliciteren bij een radiostation? Maak dan bijvoorbeeld een leuke LP-hoes CV! De mogelijkheden hierin zijn eindeloos en een creatief CV zal zeker opvallen in de stapel.

Maak een video-CV

Tegenwoordig zien mensen liever beeld, dan droge tekst. Dus ook degene die jouw CV beoordeeld. Maak daarom een video-CV. Leg in 1 tot 2 minuten uit, waarom het bedrijf jou moet kiezen. Mensen zien in een opslag wie jij bent en kun je ook nog eens heel overtuigd uitleggen waarom jij de beste kandidaat bent!

Lieg nooit

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het komt helaas wel voor. Zeg daarom niet dat je jarenlang ervaring hebt in een bepaald vak, als dat niet zo is. Bedrijven merken uiteindelijk snel genoeg dat je aan het liegen bent en maak je geen kans meer op jouw (droom)baan.

Wat zijn je vaardigheden?

Tegenwoordig zijn er duizenden functies, waarvan een aantal nietszeggend zijn. Ben je bijvoorbeeld een “Creative director” geweest? Leg dan wel uit wat het is. Als je oude functietitels in je CV zet, benoem dan welke vaardigheden nodig waren tijdens het werk. Nog beter is, als je daarmee ook nog eens inspeelt op de vacaturetekst! Heb je nog meer tips nodig? Kijk dan op de nationale beroepengids!

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer