Zelfvertrouwen Verbeteren

Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?

Deel artikel

Je wilt meer zelfvertrouwen krijgen en je vraagt je af hoe je dit het best kunt doen. Zelfvertrouwen vergroten doe je niet zomaar. Dit kost je veel tijd en het is belangrijk dat je dit op de juist manier doet. Er zijn een aantal redenen waardoor het komt dat mensen onzeker zijn. Om er dan ook voor te zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt is het goed om te weten waar de onzekerheid vandaan komt. In zo’n geval kun je er voor zorgen dat je jezelf er tegen verzet en de onzekerheid kunt overwinnen, zodat er ruimte komt voor zelfvertrouwen. Voordat je het weet ben je die assertieve persoon die je altijd al hebt willen zijn.

Oorzaken onzekerheid

Onzekerheid is het tegenovergestelde van zelfverzekerd zijn. Waar komt deze onzekerheid vandaan en hoe komt het dat je zo onzeker bent? Basisbehoeften van iedere mens is dat je graag een connectie wilt maken met anderen en de waardering wilt krijgen die je verdiend. Dit zijn behoeften waar iedere mens aan wil voldoen. Het liefst wil je deze waardering ontvangen bij alles wat je doet en horen van mensen dat je ergens goed in bent en een connectie legt met mensen. Echter wanneer je iets doet bestaat er de kans dat je iets goed doet en de kans dat je iets niet goed doet. Door de kans dat je iets niet goed doet wordt je bang dat je een negatieve waardering zult ontvangen van mensen. Door deze gedachten ga je jezelf onzeker voelen. Je moet dus een manier vinden om deze knop om te kunnen zetten en er voor te gaan dat je iets goed kunt en mensen hier waardering voor zullen tonen.

Onzekerheid overwinnen en zelfvertrouwen vergroten

De onzekerheid die je hebt is een volkomen natuurlijk iets. Waar je rekening mee moet houden is dat iedereen deze onzekerheid heeft en dezelfde behoeften als jij hebt. Namelijk waardering krijgen van anderen en een connectie maken met andere mensen. Probeer jezelf er dus overheen te zetten en je gedachten in te stellen met: “wie niet waagt, wie niet wint.” Daarbij overwin je de emotie onzekerheid en het stelt je in staat om acties te ondernemen die je anders niet had ondernomen.

Zelfvertrouwen uitstralen doet iedereen. Het is echter in welke mate jij dit wilt uitstralen aan de wereld om je heen. Een training zelfvertrouwen kan daarbij helpen om een stap verder te komen in je leven. Het draagt namelijk aan veel meer bij dan alleen lekkerder in je vel zitten op bepaalde momenten. Wat zijn dan zaken die bij een cursus en training zelfvertrouwen aan bod zullen komen? Tijdens een cursus leer je doelen te maken voor jezelf om te gebruiken als leidraad. Zo weet je waarop en hoe je jezelf moet ontwikkelen. Dit geeft een duidelijk punt om naar toe te werken. Doe je namelijk iets wat je leuk vind en waar je goed in wordt dan draagt dit bij aan je zelfvertrouwen. Daarnaast werk je aan je houding. Mensen hebben gemiddeld maar 10 seconden nodig om een oordeel over iemand te maken. Daarom is een goede eerste indruk wat betreft je houding erg van belang. Ook leer je beter met je stem om te gaan. Er zijn vele manieren waarop je stemgebruik een bijdrage kan leveren aan een zelfverzekerd beeld. Door bijvoorbeeld een lach op je gezicht te zetten ervaren andere mensen ook je stem als veel aangenamer. Dit is uit onderzoek bewezen.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer