Zelfvertrouwen Verbeteren

Hoe verwerk je een scheiding?

Deel artikel

Tijdens het scheiden ga je door een moeilijke periode. Die is na de scheiding nog niet over. Het scheiding is eigenlijk een soort traumatisch proces die verwerkt moet worden. Je gaat door verschillende fases waar jij je moet doorslaan. Dat kun je zelf doen of toch met behulp van mensen om je heen. Kortom je moet ervoor zorgen dat je je scheiding kunt verwerken.

Het scheiden

Voordat je de scheiding kunt verwerken, moet eerst het scheidingsproces rond zijn. Als je het snel wilt afronden dan kun je dat het beste via Meesters in Mediation regelen. Er wordt dan met beide partijen gecommuniceerd en afspraken gemaakt. Die afspraken gaan over allerlei dingen zoals de financiën, inboedel en kinderen. Mochten er dus kinderen bij betrokken zijn dan is het belangrijk dat je zorgt voor een ouderschapsplan. Zo kunnen de kinderen de scheiding ook snel verwerken en verder gaan met hun leven.

Ruimte geven

Als het scheidingsproces afgelopen is dan hoef je eindelijk niet meer met elkaar in contact te komen. Dan moet je elkaar ook echt de ruimte geven om de scheiding te kunnen verwerken. Doe je dat niet dan kan het verwerkingsproces voor beide partijen vertraagd worden. Ook kan er ruzie ontstaan waardoor het toch nog een vechtscheiding kan worden. Vaak duurt dit proces minimaal een paar maanden. Maar het is uiteindelijk voor iedereen anders.

Hulp zoeken

Een scheiding kan ervaren worden als traumatische gebeurtenis. En het is belangrijk om trauma’s te verwerken. Daarom geldt dat ook voor een scheiding. Die hulp kan aannemen in allerlei vormen. Zo kun je dat zelf doen door het lezen van diverse sites en boeken die vol met advies staan. Daarnaast is een psycholoog ook altijd wel aangeraden. Vaak heb je veel psychologen die gespecialiseerd zijn in scheidingen. Er is dus altijd wel een oplossing.

Extra tips

Een scheiding verwerken blijft lastig en het kan niet leuker worden dan dat het is. Wel makkelijker met deze extra tips. Zo moet je een terugval gewoon accepteren en er niet van schrikken. Je moet jezelf de tijd geven want zo een heftige gebeurtenis is niet zomaar verwerkt. Je moet het tempo van verwerking accepteren en in de tussentijd dingen doen waar je wel blij van wordt.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer