Zelfvertrouwen Verbeteren

Interim opdrachten: wat je moet weten als je iets tijdelijks zoekt

Deel artikel

Interim opdrachten zijn er voor freelancers maar ook voor mensen die even iets anders willen doen en ervaring willen opbouwen. Maar hoe vind je de beste interim opdrachten? Er is vaak enige verwarring over het verschil tussen tijdelijke, contract- en interim-functies en hoewel het allemaal niet-permanente functies zijn, worden ze voor zeer verschillende doeleinden gebruikt. Voor veel mensen kunnen vaste functies hen niet de flexibiliteit bieden die ze van hun carrière verlangen, dus tijdelijke, contract- en interim-banen zijn de perfecte oplossing. Veel organisaties zien deze professionals als een essentieel onderdeel van hun bedrijfsvoering, vooral als een bedrijf een piektijd van het jaar heeft en de extra werknemers nodig heeft.

Wat zijn de voordelen van interim-banen en opdrachten?

Freelancers worden normaal gesproken ingeschakeld voor een bijzonder interim opdracht. Denk aan een langdurige afwezigheid van een vaste medewerker of een drukke periode waarin niche-expertise vereist is. Je kunt nog steeds een behoorlijke hoeveelheid flexibiliteit afdwingen als freelancer in een interim functie en als jouw vaardigheden gewild zijn, kunt jij het je veroorloven om wat selectiever te zijn in de banen die je aanneemt. Zzp’ers die interim opdrachten aannemen krijgen vaak dezelfde voordelen als vaste werknemers en kunnen voor bepaalde tijd of met een doorlopend contract worden aangenomen, afhankelijk van het project dat ze uitvoeren of de afwezigheid die ze dekken.


Wat er van je verwacht wordt als je interim opdrachten aanneemt?

Interim managers moeten een directe en reële impact kunnen hebben op een afdeling of project als ze een opdracht hebben gekregen. Hoewel ze tijdelijk zijn, zijn ze experts in hun vakgebied en, in tegenstelling tot een uitzendkracht, worden ze meestal ingeschakeld om een team of project te leiden en een klus tot een goed einde te brengen. Als interim manager of specialist kan jouw expertise zeer gewild zijn, waardoor het salaris vaak hoog is. Dat is dus een groot voordeel als je kiest voor het aannemen van een interim opdracht.

Wat je moet doen als je op zoek bent naar een mooie interim uitdaging

Als je het bovenstaande wel ziet zitten dan is het vinden van een mooi interim klus wat je wil. Er zijn veel verschillende bemiddelingsbureau en headhunters die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van goede freelancers en interim personeel. Vaak zijn ze gericht op een bepaalde branche zoals ICT of management. Een site zoals Jobcatcher is een goede om mee te beginnen en heeft een goed aanbod van functies.

Nu aan de slag als interim professional

Een ding is duidelijk. Interim opdrachten zijn perfect voor als je houdt van verandering en toch wil blijven groeien in je vak. Het vergroot je netwerk en je ervaring doordat je bij andere organisaties terechtkomt en nieuwe mensen leert kennen. Het kan je ook weer energie geven als je jouw oude functie zat bent en zoekt naar nieuwe mogelijkheden. Ga dus nu op zoek naar een interim functie die bij je past en geeft je carrière een boost.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer