Zelfvertrouwen Verbeteren

Kan online therapie helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen?

Deel artikel

Wil je graag aan de slag met het vergroten van je zelfvertrouwen? Misschien omdat je niet meer zoveel wilt twijfelen aan jezelf of als de onzekerheid je dagelijks functioneren in de weg begint te staan? Iedereen kan meer zelfvertrouwen ontwikkelen, jij ook! Maar hoe doe je dit eigenlijk? Wist je dat online therapie je kan helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen? Samen met een online psycholoog ga je aan de slag met het veranderen van je negatieve zelfbeeld en het opbouwen van meer zelfvertrouwen. 

Wat is online therapie?

Tegenwoordig doen we bijna alles online. Van het bestellen van boodschappen tot het maken van een afspraak met de dokter. Ook is het mogelijk om via het internet therapie te volgen bij een psycholoog of therapeut. Dit betekent dat je vanuit je eigen vertrouwde omgeving therapie volgt. Het is dan ook een laagdrempelige manier om hulp te ontvangen.

Maar is online therapie wel effectief? Er is onderzoek gedaan naar de effectiviteit van het praten met een online psycholoog. Het bleek dat online therapie net zo goed werkt als traditionele therapie.

Voordelen van praten met een online psycholoog

Online therapie kan effectief zijn bij verschillende psychische klachten, waaronder stress, depressie en een laag zelfbeeld. Maar waarom zou je niet gewoon naar een fysieke psycholoog gaan? Dit zijn een aantal voordelen van online therapie:

  • Je kunt therapie volgen vanuit je eigen vertrouwde omgeving
  • De drempel om hulp te zoeken is lager
  • Online psychologen gebruiken dezelfde methoden als fysieke psychologen
  • Je hebt geen reistijd
  • Ideaal als je in het buitenland woont en wel in je moedertaal therapie wilt volgen
  • Er is geen wachtlijst; je kunt vaak direct terecht

Hoe werkt online therapie bij zelfvertrouwen vergroten?

Wil je online therapie volgen om je zelfvertrouwen te vergroten? Dit is heel goed mogelijk bij De Online Psycholoog. Er zijn diverse therapievormen die kunnen helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het veranderen van een negatief zelfbeeld, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT). Een online psycholoog helpt je bij het vinden van de oorzaak van jouw verlaagde zelfvertrouwen. Vervolgens gaan jullie samen aan de slag met het veranderen van de negatieve gedachten die jij over jezelf hebt. 

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer