Zelfvertrouwen Verbeteren

Krijg zelfvertrouwen door dingen te doen

Deel artikel

Het klinkt natuurlijk makkelijker dan gezegd, maar krijg zelfvertrouwen door te doen. Kijk naar profsporters die alleen fungeren wanneer ze het beste uit zichzelf gehaald. Nu hoef je niet gelijk tien kilometer te lopen in recordtijd maar dragen kleine dingen al bij aan je zelfvertrouwen. Benieuwd hoe dat werkt? In deze blog leggen we graag uit hoe je zelfvertrouwen krijgt door dingen te ondernemen.

Hoe werkt het?

Zelfvertrouwen is zoals het woord al aangeeft vertrouwen in jezelf. Wanneer dit heel laag is betekend het dat je weinig vertrouwen in jezelf hebt. Als je eenmaal dit gevoel hebt is het een logische manier om niks meer te doen. Bang om fouten te maken omdat je immers denkt dat je niks kunt. Het vertrouwen heb je namelijk niet meer. Het is dan ook belangrijk om dit te doorbreken door iets te doen wat je van te voren niet had verwacht dat je het kon. Hierdoor zal je vertrouwen stijgen en doe behoefte om wat te doen (durven) ook. Wil je dus dat je zelfvertrouwen groeit? Onderneem actie en je zult meer in jezelf geloven.

Wat kun je doen?

Pak eens dingen op die je anders nooit zal doen. Een topsporter met weinig zelfvertrouwen zal een mindere boost krijgen na een nieuw hardlooprecord. Het is namelijk voor diegene ‘vanzelfsprekend’ ondanks het natuurlijk een mooie prestatie kan zijn. Ga bijvoorbeeld eens klussen rondom je huis en dan hebben we het niet over het ophangen van een schilderij. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf gemakkelijk scheuren in de muur kunt herstellen. Op de online bouwwebshop Wallproducts kun je gemakkelijk wapeningsstaven en mortel kopen om je scheuren in de muur te herstellen. Geen idee wat het is? Verdiep je in samenstelling, specificaties en de toepassing. Juist omdat het nieuw voor je is zul je na die tijd een flinke boost zelfvertrouwen krijgen.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer