Zelfvertrouwen Verbeteren

Loopbaanbegeleiding om je zelfvertrouwen op te krikken

Deel artikel

Loopbaanbegeleiding voor meer zelfvertrouwenSoms kom je tijdens je loopbaan terecht in een dal, waarbij het lijkt alsof je steeds dieper en dieper zakt en steeds minder zelfvertrouwen krijgt. Dit kan te maken hebben met het feit dat je niet op je plek zit bij je huidige baan, of dat je met verschillende tegenslagen te maken krijgt, waardoor je veel te verduren krijgt van bijvoorbeeld je collega’s.

Het is belangrijk om genoeg zelfvertrouwen te hebben, omdat dit ervoor zorgt dat je minder last krijgt van andere psychologische problemen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je het beste van jezelf durft te laten zien en lekker jezelf bent. Wanneer je jezelf anders voordoet dan dat je daadwerkelijk bent, zal dit heel snel opgemerkt worden door je collega’s of mensen in je omgeving.

Ontwikkelen vaardigheden

Om uiteindelijk weer uit het dal te klimmen en weer te blaken van het zelfvertrouwen zal je toch moeite en tijd moeten stoppen in het terugkrijgen hiervan. Dit kan op verschillende manieren. Een van deze manieren is het ontwikkelen van je vaardigheden. Hierdoor zal je meer dingen kunnen oppakken, krijg je meer erkenning en zal je jezelf uiteindelijk ook beter gaan voelen. Een andere manier is het zoeken van steun van bijvoorbeeld een coach of een begeleider. Vaak zijn deze begeleiders aanwezig binnen het bedrijf waar je werkzaam bent, maar mocht dit niet zo zijn, dan zijn er nog altijd externe partijen die je kunnen begeleiden door bijvoorbeeld loopbaanbegeleiding.

Coach of begeleider

Door middel van loopbaanbegeleiding ga je samen met een coach of begeleider de strijd aan om jezelf weer uit het dal te laten komen. Dit zal je gaan doen door middel van het aangaan van verschillende gesprekken en het uitvoeren van verschillende oefeningen die er allemaal op gericht zijn om jouw zelfvertrouwen terug te krijgen. Doe er dus zelf alles aan om jezelf weer beter te laten voelen.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer