Zelfvertrouwen Verbeteren

Mentaal stabiel blijven in een drukke wereld

Deel artikel

Steeds meer mensen ervaren dagelijks een prestatiedruk. Dit kan van werk, studie of zelfs het sociale leven af komen. We hebben tegenwoordig continu het gevoel dat we moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen en altijd bereikbaar moeten zijn. Dit zorgt voor veel mensen voor de nodige stress, wat hartstikke normaal is. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat die stress je leven niet gaat beheersen. In dit artikel worden enkele tips gegeven hoe jij jezelf mentaal staande kan houden in deze drukke wereld.

Pak momentjes voor jezelf

In een druk leven ben jecontinu aan het rennen om aan alle verwachtingen te voldoen. Het is daaromextreem belangrijk voor jezelf om op een drukke dag ook een moment van rustvoor jezelf in te plannen. Lees bijvoorbeeld een boek, zet je telefoon uit ofga een stukje wandelen. Durf af en toe ook nee te zeggen tegen iets of iemand.Voordat je andere mensen kunt pleasen moet je eerst zelf goed in je vel zitten.Zorg daarnaast dat je ‘s nachts genoeg nachtrust neemt. Een tekort aan slaap ismisschien wel de grootste bedreiging voor onze mentale gezondheid.

Doe aan beweging

Sporten is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan rust nemen denkt. Het geeft je hoofd echter wel een bepaalde rust. Tijdens het sporten kun je even alle zorgen van de dag uit je hoofd zetten en tegelijkertijd lekker gezond bezig zijn. Bewegen heeft een positieve invloed op ons cognitieve vermogen en zorgt voor een beter geheugen en een snellere reactietijd.

Let op je eten

Het is bewezen dat ongezond eten niet alleen een negatieve invloed heeft op ons lichaam, maar ook op de mentale gezondheid. Online zijn veel voedingstips te vinden over eetschema’s waardoor jij jezelf gelukkiger gaat voelen.

Accepteer het als iets niet lukt

Ieder mens heeft bepaalde doelen in zijn leven waar hij of zij zich op focust. Het is hartstikke goed om ambitieus te zijn en jezelf doelen te stellen, maar neem het jezelf niet te kwalijk als iets een keer niet lukt. Leg jezelf niet teveel druk op.

Mocht je aan jezelf of aan mensen in je omgeving merken dat iemand worstelt met zijn of haar mentale gezondheid, neem dan contact op met een HSP en burn-out coach. Zij kunnen je helpen met al je zorgen en vragen. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen!

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer