Zelfvertrouwen Verbeteren

Ontwikkel jezelf omhoog

Deel artikel

Zelfvertrouwen ontwikkelenHet kan lastig zijn om op je werk voor jezelf op te komen of om ervoor te kiezen wat voor jou het beste is. Denk bijvoorbeeld aan al het werk dat je naar jezelf krijgt toegeschoven door anderen, waardoor je in de problemen komt met je andere werkzaamheden. Maar je accepteert dit wel. Hoe komt dit? Dit komt door een gebrek aan zelfvertrouwen, of zoals veel mensen het zeggen het ontbreken van een ruggengraat. Dit betekent ook wel dat je alles maar accepteert en nooit een weerwoord durft te geven.

Ruggengraat creëren

Uiteindelijk kom je jezelf tegen en dit soort situaties kunnen in sommige gevallen heel confronterend zijn en leiden tot nare gevolgen. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden die je kan gebruiken om deze ‘ruggengraat’ op te bouwen. Je kan bijvoorbeeld gaan sporten. Veel mensen zijn in de sportschool te vinden om een ander lichaam te krijgen waar ze zelf tevreden mee zijn. Dit is een veelgebruikte manier om je zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Een andere mogelijkheid is om jezelf verder te ontwikkelen en jezelf ook op andere gebieden te gaan specialiseren. Hierdoor zal je op een groter vlak inzetbaar zijn, waardoor je ook meer waardering zal gaan krijgen van andere mensen, waaronder je collega’s.

Professionele hulp inschakelen

Daarnaast is er ook altijd nog de mogelijkheid om professionele hulp in te schakelen. Hierbij kan je denken aan een ontwikkel assessment. Tijdens een ontwikkel assessment krijg je professionele begeleiding van een coach die samen met jou het traject ingaat om jezelf weer zelfverzekerd te laten voelen. Hierdoor zal je merken dat je eerder in staat zal zijn om ‘nee’ te zeggen of voor jezelf op te komen. Er is altijd de mogelijkheid om dit vanuit je werkgever te regelen. Vaak zijn werkgevers hiertoe verplicht en is er soms ook een mogelijkheid om met iemand binnen het bedrijf aan de slag te gaan.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer