Zelfvertrouwen Verbeteren

Teamtraining loont echt!

Deel artikel

Er wordt vandaag de dag aan bedrijven sterk aangeraden om op regelmatige basis een teamtraining te organiseren voor hun medewerkers. Dit omwille van verschillende redenen. Vroeger werd er eigenlijk zelden of nooit voor gekozen om een dergelijke training te organiseren. Dat had als gevolg dat de onderlinge band tussen de verschillende personeelsleden en afdelingen vaak een behoorlijk stuk beter kon. Tegenwoordig stelt zich probleem dus logischerwijs een stuk minder. Heb jij als zaakvoerder van een bedrijf ook soms het idee dat de onderlinge band tussen je medewerkers wat beter kan? In dat geval is het overwegen van een teamtraining altijd de moeite meer dan waard!

             Een teamtraining hoeft niet saai te zijn

Veel werkgevers zijn van mening dat hun medewerkers een teamtraining misschien als saai kunnen ervaren. Dat hoeft in de praktijk echter zeker en vast niet het geval te zijn, integendeel. Sterker nog, in de praktijk kan er worden vastgesteld dat steeds meer werknemers zelf vragende partij zijn voor zo’n training. Hoe komt dat? Zeer eenvoudig. In eerste instantie omdat een teamtraining kan worden gehouden onder de vorm van bijvoorbeeld een teambuilding. Een dergelijke training kan een sportief, maar ook een ontspannend karakter hebben. Zelfs een culturele touch behoort in de praktijk tot de mogelijkheden.

             Een teamtraining werkt ongelofelijk veelzijdig

Naast bovenstaande is het zo dat de resultaten van het volgen van een teamtraining in de praktijk nagenoeg meteen zichtbaar zijn. Mensen die samen een leuke dag beleven of bijvoorbeeld vertrouwensoefeningen uitvoeren bouwen immers uit zichzelf een sterkere band op. Dit zorgt ervoor dat de volgende werkdag de sfeer meteen een behoorlijk stuk ontspannender zal zijn. In vergelijking met andere cursussen of trainingen is het dus zo dat je eigenlijk vanaf de eerste moment de voordelen kan ondervinden van een teamtraining. Bovendien is het zoals in de inleiding aangegeven ook zo dat de voordelen van teamtrainingen eigenlijk op twee verschillende vlakken merkbaar zijn, namelijk:

  1. Medewerkers voelen zich beter in hun vel op de werkvloer;
  2. Er kan een betere samenwerking worden gerealiseerd tussen verschillende afdelingen;

Niet alleen het eerste voordeel kan een belangrijke meerwaarde betekenen voor het bedrijf, dit geldt zeker ook voor het tweede. Wanneer afdelingen op een efficiëntere manier samen gaan werken zal dat uiteraard de efficiëntie van het bedrijf alleen maar ten goede komen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, heb jij ook soms het gevoel dat het op de werkvloer soms een beetje stroef verloopt en dat de onderlinge band tussen het personeel beter kan? Dan kan het zeker interessant zijn om het organiseren van een teamtraining te overwegen.

             Kan een teamtraining ingebracht worden als beroepskost?

Het organiseren van een teamtraining is een soort van beroepsactiviteit. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor het organiseren van zo’n training zonder probleem als beroepskost ingeboekt kunnen worden. Dat is natuurlijk zeer interessant. Heel wat bedrijven gaan immers elk jaar opnieuw op zoek naar een mogelijkheid om hun winst op een interessante manier te herinvesteren in het bedrijf. Dat kan gebeuren in materiële zaken, maar het kan zeker ook gebeuren in de organisatie van een teamtraining. Het mag dan ook duidelijk zijn, er aan denken om een dergelijke training te organiseren voor de medewerkers van je bedrijf kan in de praktijk absoluut op heel wat vlakken de moeite meer dan waard zijn.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer