Zelfvertrouwen Verbeteren

Verbeter je sociale zelfvertrouwen

Deel artikel

Sociale vaardigheden zijn van groot belang in elk leven en iedereen kan het gelukkig leren. In dit artikel willen wij jou dan ook een aantal goede tips geven hoe je kunt werken aan je sociale zelfvertrouwen. Het is een vaardigheid die je zelf in de hand hebt en waar je zelf aan kunt oefenen, met deze onderstaande tips hopen wij dat je jezelf  kunt verbeteren.

Er zijn namelijk meerdere redenen waarom je hier beter in zou moeten worden. Het hele leven draait om contact met en tussen mensen. Of je nou werkt, op school zit of communiceert met iemand om wat te vragen op bijvoorbeeld een verjaardag. Door je sociale zelfvertrouwen te vergroten leer je beter met mensen om te gaan.

5 tips om je sociale zelfvertrouwen te verbeteren

Tip 1: Lichaamshouding

Denk aan je lichaamshouding. Dit zegt namelijk enorm veel over je en de manier waarop je iets opbrengt. Zorg altijd voor een open houding en kijk mensen in de ogen aan als je tegen ze praat. Gebruik ook je handen, probeer te lachen en pas je houding soms een beetje aan aan de persoon met wie je communiceert.

Tip 2: Vraag anderen hoe ze over je houding denken

Met anderen bedoelen we uiteraard mensen uit je vertrouwde omgeving. Het is goed om is te vragen hoe ze je vinden overkomen. Met deze feedback kun je namelijk hier beter opletten en hier aan gaan werken.

Tip 3: Zeg mensen altijd gedag

Dit is een leuke oefening die vrij simpel te beoefenen is en je zeker een beetje op weg kan helpen. Zeg mensen altijd gedag, waar je ook bent. Zo leer je beter communiceren met mensen die je niet kent. Stel je ook altijd gerust voor aan mensen die je niet kent als je bijvoorbeeld op een verjaardag bent.

Tip 4: Luister altijd goed naar anderen

Wanneer je een gesprek hebt, luister altijd goed naar anderen als zij vertellen. Ook wanneer je zelf minder interesse hebt bij het verhaal, probeer altijd netjes de ander te laten vertellen en doe eigenlijk net alsof of je interesse hebt. Het is ook goed om altijd vragen te stellen wanneer het je echt interesseert, zo leer je beter communiceren en meer sociale zelfvertrouwen op te bouwen.

Tip 5: Let op je eigen gedrag

Vaak heb je het waarschijnlijk al door, dat je soms wat ongemakkelijk gedraagt. Kijk achteraf altijd hoe dit komt, zodat je hier de volgende keer beter op kunt letten. Je zult zien dat het na een aantal keer dan steeds beter gaat wanneer je hier op let.

Wij hopen dat jij met deze tips kunt werken aan je sociale zelfvertrouwen. Heb je zelf een goede tip? Deel die dan door een reactie achter te laten.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer