Zelfvertrouwen Verbeteren

Vijf tips om te werken aan de werk/privé balans

Deel artikel

Ontspannen werkenBen jij de laatste tijd druk in jouw hoofd, verward en al lange tijd gestrest. Pas dan op want voor je het weet zit je thuis op de bank met een burn-out. Tegenwoordig krijgen steeds meer mensen hier weleens mee te maken of het nou een zware burn-out is of lichtelijk overspannen. De balans tussen werk en privé is niet voor niets een populair onderwerp! Hoe houdt je nou alle ballen in de lucht? Wij geven jou een paar tips om te zorgen voor en goede werk/privé balans

  1. Zeg vaker nee

“Ja” zeggen biedt natuurlijk veel kansen om te werken aan jouw carrière en veel mensen vinden het ook privé moeilijk om niet altijd ja te zeggen. Echter is nee zeggen net zou belangrijk. Neem eens een helikopterview aan en schrijf even op een rijtje wat je de hele dag doet. Als je ziet dat je veel taken van anderen op jouw werk overneemt of privé meer bezig bent voor anderen dan voor jezelf, probeer dan eens vaker nee te zeggen!

  1. Stop wanneer jouw lichaam en brein niet meer meewerkt

Luister goed naar geest en lichaam. Merk je dat je je zwak voelt of zie je het beeldscherm dansen voor de ogen? Stop er dan even mee. Niks is slechter voor de productiviteit om door te gaan wanneer de energie of concentratie op is. Werk liever minder uren en wees productiever. Kwaliteit is beter dan kwantiteit!

  1. Doe leuke dingen

Werk is natuurlijk belangrijk, maar privé is net zo belangrijk. De balans zegt het al. Benut jouw vrije tijd ook echt om dingen te doen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Van hard werken krijg je geen burn-out. Van te weinig opladen wel. Hoe harder je werkt, hoe eerder de batterij op gaat. Dit betekent vaker opladen voor de harde werkers onder ons. Hoe doe je dit? Door je volledig te focussen op iets waar je energie van krijgt!

  1. Wat is nou echt belangrijk?

9/10 keer is een burn-out psychisch gerelateerd. Vaak ook al ben je niet aan het werk en zit je rustig op de bank, dan dwalen er nog weleens piekerende gedachte rond over het werk van vandaag, gisteren of wat nog komen gaat. Merk je dat dit veel gebeurt. Vraag je dan af als dit de laatste dag van jouw leven zal zijn? Wat is er dan uiteindelijk echt belangrijk geweest? Probeer deze piekergedachte over het werk te laten rusten door bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen te doen of iets anders dat voor jou werkt.

  1. Neem een cursus persoonlijke effectiviteit bij Learnit.nl

Een cursus over persoonlijke effectiviteit is net zo belangrijk als een cursus over de inhoud van jouw werk. Heb je het gevoel dat jij jouw mogelijkheden niet optimaal benut? Misschien is de cursus persoonlijke effectiviteit dan wel iets voor jou! Jij staat centraal. Je leert door middel van theorie, zelfreflectie en experimenten om te zorgen voor een betere balans tussen privé en werk, zodat jij meer voldoening zal ervaren! Wie wilt dat nou niet? Een cursus waar je voor de rest van jouw leven wat aan hebt!

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer