Zelfvertrouwen Verbeteren

Waarom sporten je zelfvertrouwen boost?

Deel artikel

Zelfvertrouwen verbeteren met sportVerbeter je zelfvertrouwen met sporten! Wat veel mensen (nog) niet weten is dat sporten nog veel meer kan doen dan alleen je een strakker lichaam bezorgen. Sport verbetert namelijk het beeld wat je van jezelf hebt. Uit onderzoek van maar liefst 57 verschillende studies blijkt dat je niet eens echt fitter hoeft te worden om jezelf meer zelfvertrouwen te geven. Uit al die verschillende studies is namelijk gebleken dat mensen die sporten altijd positiever uit testen kwamen dan mensen die niet aan sport doen. Hoe dat kan? Dat lees je in deze blog.

Meer voldoening

Mensen die sporten halen bijvoorbeeld meer voldoening uit het leven. Zij kijken altijd positiever naar hun lichaam dan mensen die niet sporten, blijkt uit het onderzoek. Hierbij hoef je helemaal geen platte buik te hebben of geen vet op je billen hebben zitten: het gaat erom dat je het van binnen voelt.

Meer conditie

Wanneer je sport bouw je altijd een bepaalde conditie op. Hiervan krijgt je lichaam energie en deze energie gebruik je weer om meer in het leven te ondernemen. Je voelt je bijvoorbeeld minder moe wanneer je energie hebt en je maakt het jezelf daardoor mogelijk om meer uit de dag te halen.

Blij worden

Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten tijdens het sporten wanneer je lichaam zogeheten ‘blije stofjes’ gaat afgeven. Deze stofjes geven je een gelukzalig gevoel én de mogelijkheid om nog even flink door te sporten. Door dit gelukkige gevoel voel je jezelf beter en kan je zelfvertrouwen een flinke boost krijgen.

Minder stress

Door regelmatig te sporten verminder je het stressgehalte in je lichaam. Mensen met problemen omtrent hun onzekerheid ervaren dit vaak in de vorm van stress. Wanneer je sport zal je zien dat je je automatisch minder gestrest voelt.

Uit het onderzoek blijft ook dat je zelfvertrouwen met maar liefst 137% kan stijgen wanneer je gaat sporten. Je weet dus wat je moet doen om jezelf zekerder te voelen. Er zijn natuurlijk ook nog andere manieren die je kunnen helpen om je zelfvertrouwen omhoog te schroeven:

  • Denk positief en omring jezelf met positieve mensen;
  • Stop met het vergelijken met anderen;
  • Volg een Cursus Zelfvertrouwen van Zelfvertrouwenverbeteren.nl;
  • Herken je eigen kwaliteiten en geef jezelf complimentjes over de dingen waar je goed in bent.

Zie jij het ook zitten om je zelfvertrouwen een boost te geven? Ga dan aan de slag: het maakt niet uit welke sport je gaat doen, zolang je maar beweging krijgt. Met een handige kortingscode kun je heel voordelig leuke sportkleding en accessoires uitzoeken: geniet meerdere kortingscodesites van Onefit korting, zodat je goedkoop én op de juiste manier kunt beginnen.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer