Wat doet de verloskundige?

Deel artikel

Tijdens je zwangerschap controleert de verloskundige jouw gezondheid en die van je baby. Ook bespreekt de verloskundige met jou en je partner hoe jullie de zwangerschap beleven. Je kunt hier terecht met je vragen en onzekerheden. Heb je vragen over de groei van je kindje, kwaaltjes in de zwangerschap, pijnstilling bevalling, je rol als moeder of andere onderwerpen? Je verloskundige staat voor je klaar..

Pijnstilling bevalling

Je verloskundige staat je bij tijdens de bevalling. Zo biedt ze praktische hulp en advies, bijvoorbeeld over de houdingen die je aan kunt nemen en je ademhaling. Tijdens een thuisbevalling is de verloskundige er samen met de kraamverzorgende. In sommige gevallen moet je bevallen in het ziekenhuis. Zo kan je een medische indicatie krijgen vanwege de ligging van je baby, een hogere bloeddruk bij jezelf of het verloop van een vorige bevalling. Ook kun je er zelf voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. Zie jij tegen de bevalling op en wil je graag pijnstilling? Voor pijnstilling bevalling moet je altijd naar het ziekenhuis. De verloskundige kan hier ook bij zijn om je te ondersteunen en te overleggen met de andere zorgverleners in het ziekenhuis.

Zwanger en intake

Ben je zwanger en intake al gepland? Zo niet, dan kun je die meteen plannen, want dat kan zodra je weet dat je zwanger bent. De intake vindt meestal rond de 8 weken zwangerschap plaats. Tijdens deze eerste afspraak wordt de gezondheid van jou en jouw partner in kaart gebracht en kun je al je vragen stellen. Ook wordt er bij de zwangere bloed afgenomen en luisteren we samen naar het hartje van de baby. De verloskundige geeft op basis van al deze informatie adviezen voor de komende periode, zoals het letten op het eten van bepaalde kaas- en vleeswaren.

Altijd de nodige begeleiding door een vast aanspreekpunt

De zwangerschap kan soms erg spannend zijn. Dan is het wel zo fijn dat je een fijne club mensen om je heen hebt waar je op kunt bouwen en waar je op kunt vertrouwen. Je bent gelukkig altijd de nodige begeleiding door een vast aanspreekpunt. Ideaal, want je weet op deze manier precies wie je aan moet spreken en je hebt tijdens het volledige traject een vast gezicht. Neem je binnenkort ook een keer contact met een verloskundige op? Je krijgt dan meteen al de nodige informatie om het traject mee te starten. klik hier voor meer info.

Gerelateerd nieuws

Tips om zelfvertrouwen uit te stralen

Het uitstralen van zelfvertrouwen is erg belangrijk voor jezelf. Door het uit te stralen voorkom je eigenlijk dat andere waarnemen dat je geen zelf vertrouwen

Hoe bouw ik aan mijn zelfvertrouwen?

Het bouwen aan je zelfvertrouwen is iets wat eigenlijk iedereen zou moeten doen, iedereen voelt zicht namelijk wel is onzeker. De ene persoon wat meer